Menu

Szebb látvány a kert tervezéssel

kert tervezés

A házat körbevevő terület épp annyira a tulajdonosé, akárcsak a hálószobája, nappalija vagy épp a kocsija. Ezért is törekednek arra rengetegen, hogy ezt a helyet is szebbé, otthonosabbá varázsolják. Egy csodaszép kert kialakításával mindez megoldható.

Persze a kert tervezés fontos lépés lehet, ha a cél valóban az, hogy minden igénynek megfeleljen ez a kis földrész. Sokan fordulnak épp ezért szakemberhez, akárcsak az esomester.hu csapatához. Rögtön leszögezi itt a kertmester, hogy nem akarja senkinek sem megtervezni a kertjét a megrendelő helyett.

A legfontosabb cél a kert tervezés során, hogy a mester megértse, mit is akar a kliens, mik az elvárásai, vágyai és mi a legfőbb célja, majd ezt az álmot megvalósítsa, egy szakmailag korrekt alapra helyezve mindent. Világos hát, hogy a kert tervezés nem más, mint egy olyan kreatív folyamat, ami a megfelelő technikák alkalmazásán kívül, az elképzelések, vágyak és a szép kert megvalósításáról szól.

Azt is lehetne mondani, hogy az egész egy nyílt párbeszéd, egy konzultáció, ahol a kuncsaft elmondja mit akar, a szakember meghallgatja és a tapasztalataira alapozva megoldásokkal jön. A kert tervezés során a szaki legfontosabb feladata mindenképp az, hogy a természet kimeríthetetlen sokszínűségéből azt a kompozíciót állítsa össze, amit majd az ember a saját, egyedi igényekre szabott kertjének hívhat.

Hogyan történik az öntözőrendszer kiépítése egy automata modellnél?

Egyre többen döntenek egy automatikusan funkcionáló locsolórendszer mellett. Mielőtt persze maximálisan ki lehetne élvezni ennek a sokrétű előnyeit, az öntözőrendszer kiépítése elengedhetetlen lépést jelent. A rendszer telepítéseinek a lépései nem csupán egyenként történhetnek, hanem szimultán is, de csak abban az esetben, ha egy nagyobb, jól összedolgozó, harmonikusan működő csapat végzi a munkát.

A több fő által végzett öntözőrendszer kiépítése ekkor szakaszos működik. Az összeszokott és nagy gyakorlattal rendelkező telepítők általában összedolgozva, szakaszosan szerelnek. Ennek a jó oldala, hogy minden sokkal hamarabb kész van.