Menu

Kizárja a zavarokat a profi koax kábel

koax kábel
Roppant zavaró, amikor az ember a kedvenc zenéjét hallgatva nem igazán tud elmerülni az élményben, mert állandó szinten érezhető a minőség hiánya. A kellemetlenség relatíve olcsón, de roppant hatékony módon javítható a koax kábel segítségével. De pontosan hogyan is emeli egy újabb szintre a nívót?
Nos, ugye ottvannak a gyárilag csomagolt, standard, fekete, madzagra hasonlító kábelek. A színvonal hiányát a legjobban az igazolja, hogy mindenféle jelet átenged a gyenge koax kábel, aminek az eredménye a veszteség. Azt is lehetne mondani, hogy a profi vezeték pontosan olyan, mint egy magasan képzett, hozzáértő biztonsági őr, aki a megfelelő eszközökkel dolgozva pontosan tudja, hogy kit kell távol tartani és ki jöhet be.

A minőségi rézből készült vezető, a hatékony szigetelés és árnyékolás jelenti azokat az eszközöket, amikre a jó koax kábel támaszkodik. Ezek segítik a jó jelet, hogy az hatékonyan tovább jusson, miközben kizárják a zavarokat, vagy elhanyagolható szintre csökkentik a jelenlétüket. A jó koax kábel pedig egyből érezteti a meglétét: a hangrendszer semmit sem veszít korábbi hangkarakterének előnyeiből, sőt, az egy újabb szintet ér el.

Pótolhatatlan a jó rezgéscsillapító hangfal alátét

A hangfalban lévő hangszórók előre és hátra mozognak a zenehallgatás közben. Ha a hangfal a földre kerül, rezgéscsillapító hangfal alátét nélkül, akkor a padló és a hangdoboz között oda-vissza vándorló vibrációk miatt a zenei részletek eltorzulnak.
Persze, ha adott a megfelelő alátét, ami lehet tüske is, akkor a hangdoboz úgymond leválasztható a padlótól. Rengeteg hangsugárzó gyártó felismerte ezt a problémát és ezért is csomagol eleve valamilyen vibráció csökkentő alátétet a termékhez. Valójában rengeteg vibrációcsökkentő eszközzel lehet találkozni.
Sokaknak válik be a rezgéscsillapító hangfal alátét és a tüske. Mi alapján érdemes dönteni? Nos, oda kell figyelni az alapanyagra, árra és persze a tartósságra. Az egyszerűbb, olcsóbb produktumok bronzból vagy alumíniumból készülnek. A drágábbak már merevebb és jobb vibráció csökkentő alapanyagokkal bírnak, akárcsak acéllal és cinkkel.