Menu

Igen komplex is lehet az okosotthon rendszer

okosotthon rendszer

Manapság már számos intelligens eszköz áll rendelkezésükre azoknak, akik szeretnék kényelmesebbé, biztonságosabbá és nem mellesleg komfortosabbá tenni az otthonukat. Az okosotthon rendszer azonban többet jelent, mint az automatizált árnyékoló megléte. Egy komplett megoldás részét képezheti egy szenzor, ami képes például egy magától nyíló és záródó garázskaput irányítani.

Sőt, szerves részét jelentheti a bejárati kapu vagy egy a fényre érzékeny világításrendszer, esetleg egy távolról bekapcsolható termosztát az ingatlanban. Az okosotthon rendszer a bonyolultabb technikák miatt, különféle részegységekre van osztva, amik külön kerülnek automatizálásra. A mai okosházak, lakások rendelkezhetnek vezeték nélküli vagy vezetékes rendszerrel, esetleg mindkettővel.

Manapság a szakemberek szerint sokkal egyszerűbb a vezetékkel nem rendelkező rendszerek telepítése, ami érthető is, hiszen nem kell bajlódni a gyakran zavaró kábelekkel. De, fontos itt leszögezni, hogy a vezetékekre épülő okosotthon rendszer megbízhatóbbnak számít, illetve a feltörésükkel is meggyűlik a hackerek baja. Az okosotthon vezérlése lehet kézi, vagy történhet időponthoz kötve, automatán, esetleg külső környezeti tényezők hatására, szintén automatikus módon.

A PLC Global az okos otthonrendszer nagymestere

Ki segíthet az intelligens ingatlan kialakításában, a rendszer telepítésében és az eszközök összekötésében? Az okos otthon rendszer kialakítása egyértelműen megköveteli a szakértelmet. Sokan ezért is fordulnak a plc-program.hu munkatársaihoz, hiszen tudják, hogy az ő tapasztalatukban és hozzáértésükben egyszerűen nem lehet csalódni. Ugye az okos otthon rendszer alapját a világítási rendszerek automatizálása jelentheti, ezért a vállalkozás csapata ezzel szokta kezdeni.

Mindez azt jelenti, hogy olyan funkciókat építenek be a szakértők, amiknek eredményeként kialszik a lámpa, ha a szobában senki sem tartózkodik, vagy a változó fényviszonyoknak megfelelően növekszik/csökken a világítótestek által adott fényerő. Sőt, nem meglepő módon, akár távirányítóval is kapcsolhatók a lámpatestek. A csak erre irányuló okos otthon rendszer ma már alapnak számít.