Menu

Csodálatos ametiszt valódi ásvány nyaklánc!

valódi ásvány nyaklánc

Az ametiszt ásvány nevét a görög amethüsztosz (nem részeg) szóból kapta mivel az ókorban azt tartották róla, hogy véd a részegség ellen. A szép lila színét a kristályrácsába beépült vasnak és természetes gamma sugárzásnak köszönheti. Gyakran melegítik 350-400 celsius-fok körüli hőmérsékletre ekkor sárga, narancssárga, barnás színre vált így állítják elő belőle a természetben ritkábban megtalálható, de keresett citrint.

Az ametiszt ásványból csodálatos ékszereket készítenek, a leginkább valódi ásvány nyakláncok készülnek belőle, ezek egyben csodálatos kisugárzást adnak a viselőjüknek, ugyanakkor az ásvány jótékonyan hat a viselője testi és lelki egészségére. Az ametiszt ásvány tulajdonságait illetően a középkorban a szerelmi hűség szimbólumának tartották, ugyanakkor fokozza a testi erőt, az önbizalmat, sőt kiválóan használható a meditáció elmélyítésére. Az ametiszt valódi ásvány nyaklánc viselője számára rendkívüli gyógyhatással bír, többek között érzelmi egyensúlyt termet, enyhíti a szomorúságot és a bánatot, erősíti a Teremtőbe vetett hitet, a szeretetet, az önzetlen szolgálatot és a spirituális bölcsességet.

Az ametiszt ásvány fizikai síkon is képes gyógyítóhatással lenni a viselőjére, ugyanis serkentőleg hat a hormonális rendszerünkre, összehangolja a belső elválasztású mirigyeink működését és fokozza az anyagcserét. Mindezek mellett pedig erősíti az immunrendszert, a szívműködést, fokozza a vitalitást, ajánlott a cukorbetegségnél is viselni az ametiszt valódi ásvány nyakláncot. Az ametiszt valódi ásvány nyaklánc elűzi a félelmet, a haragot, a mérget és a szorongást.