Menu

Az autó ma már nem csúcsújdonság, de sok múlik rajta

Az autózás annyira a világunk részévé vált, hogy egy jó autószerviz nem kelt már akkora feltűnést, mint egy drónokkal foglalkozó kereskedés. Mert olyan alap, hogy autóval jövünk-megyünk… A luxuskategóriával meg csak kevesen élhetünk… A drónos világ valami futurisztikus csúcsszuper valaminek van beállítva – egyébként részint az is -, de egy autószerviz, ha tudnánk mennyire fontos, hogy korszerű és csúcsszuper legyen, biztosan fölé helyeznénk érdekességben a drónoknak.

Hisz talán sokan nem gondolnak bele: az autó mindennapjaink biztonságának, a megélhetésünk és életünk legalapvetőbb dolgainak tartópillére lehet. Nem is óvják az autójukat az ilyenek, és van is egy csomó gondjuk. Én pont ellenkezőleg, és csak szerető, féltő és óvó kezekbe merem átadni a kocsit. Ezért nekem mindenekfelett vágyam volt egy hibátlanul funkcionáló, ügyfélbarát, csúcskategóriás autószerviz. Így jutottam el a Métához! Itt nézhetitek meg őket, ha a link nem működne valamiért: www. metaautoszerviz.hu. Bár csodálnám, mert a Méta autószervizt pont azért ajánlom, mert náluk mindig minden jól működik.

Amikor gondjaim lettek az úttartással, kapkodva kezdtem kutatni egy jó hely után, mert az előző szerelőből már elegem volt. Náluk, már a weblapjuk is megnyugvást adott át, és sugárzott. A probléma ugye olyan jellegű, ami nem tűrt halasztást, de gyomorgörccsel aludtam volna, ha valami megbízhatatlannak tűnő pofáknál hagyom ott a kocsit.

A futómű nem kevesebbet csinál, mint stabilan tartja az abroncsokat, szóval a parázósabbak mindenképp erre odafigyelnek, és rögtön javíttatják. Hisz az autó stabil haladása az úton elsőrendű, de a könnyelműbbek is beláthatják, hogy ha ilyen téren probléma van, az nem túl kényelmes, ráadásul költséges is lehet. Bár, elbeszélgetve a Méta szerelőivel (elég sokszor jártam azóta már náluk – ez az első benyomásos történet már régi történet –, volt időm szóba elegyedni), meggyőzhetővé váltam, hogy ez mindenre igaz. Semminek a javíttatását nem érdemes elodázni, utána csak drágább lesz minden. Ők ezt nem lehúzásból csinálják (tudom, sajnos vannak szerelők, akik igen)… Eleve olyan szisztémájuk van erre, ami biztosítja, hogy különböző javíttatásokkal úgy haladjanak csak, hogy mindenben le kell azt nekünk okéznunk. Nem lesz meglepetésszerű költségelszállás soha a Métánál. Ennél ők sokkal korrektebbek, már alapból! Minden ezt biztosító dolgot mélységeiben elolvashatunk a weboldalukon! Mert ebben is nagyon jók tényleg. Nem mellébeszélnek, nem nyájaskodnak és nem is nagyot mondanak. Ők csináltak egy olyan weblapot, ami által passzívan szemlélődve, otthonról megismerhetjük, hogy miként dolgoznak ők, hogy néz ki a műhelyük, mi a filozófiájuk, stb. Van egy „galéria” menüpont is képekkel. És blogot vezetnek a tapasztalataikról… Kell ennél több?

Persze, úgy értem az előzetes bizalom megszerzéséhez… Ahhoz nem kell. De nyilván arra vagytok kíváncsiak, hogyan dolgoznak a lényegi dolgokkal!… Nos, gyorsan és tűpontosan, továbbá tartósan – mást nem tudok mondani, hangsúlyozni, ami fontos, mert ebben benne van minden. Az ügyfélközpontúság nem csak azért fontos, mert annak köszönhetően kellemesen érezzük magunkat az ott töltött idő, vagy a velük folytatott egyeztetés során. Hanem úgy is értendő, hogy itt a páciensautó tulajának nincs outsider-érzése, és megfelelően dokumentálásra kerül itt minden!

És nem elhanyagolható azért a tiszta, makulátlan környezet sem, ami náluk van. Ha már fontos szempontokat sorolunk. Az ilyesmi nekem azt sugallja: mindenben jellemző rájuk az alaposság és a körültekintés, ha egy ilyen jellegű műhelyt ilyen konzekvensen látványosan tisztán, és rendben tartanak!… Adnak magukra magyarán, és ez igaz az elvégzett munkára is. Az náluk olyan kell legyen, hogy jó hírük maradjon. Amitől az ügyfelek visszajárnak. Na nem persze a megjavított dolgok miatt újra. Azok miatt a legritkábban. De egy autó összetett működésű és felépítésű jószág. Lesz szükség mindig a karbantartásra, és nem is mindig ugyanaz az autója marad az embernek… Nekem a szerelőm mindenesetre mindörökre megvan legalább. Ez az egy biztos!

Gondoljunk mindenkor úgy az autónkra, mint ami az egyik legfőbb értékünk, mert ha nem így teszünk, és nem fogjuk fel, hogy ez nem egy sima hobbitárgy, akkor bajba kerülhetünk. Más persze az, aki meg tudta szervezni úgy az életét, hogy elvan autó nélkül… Én nagyon nem vagyok, függök tőle, és kellő jelentőséget tulajdonitok neki, hogy ő is, a kocsi is függ tőlem. Ezért viszem ebbe a kivételes jó autószervizbe! És csakis oda.