Menu

Ásvány ékszerek viselése tudatosan

Ásvány ékszerek

Pár évtizeddel ezelőtt talán elképzelhetetlennek tűnt, hogy valaki azért válasszon ásvány ékszert, mert a köveknek gyógyító hatásuk, kisugárzásuk van. A döntő érv ez előtt az ékszer szépségében, minőségében a kő kidolgozásában rejlett. Ez mára teljesen átértékelődött. Manapság az emberek több mint fele azért vásárol ásvány ékszert, mert az „ez most jó nekem”, „jobban leszek tőle” gondolatnak köszönhetően késztetést érzünk, és mert szeretnénk pozitív hatást elérni a szellemi és lelki állapotunkban. Nagyon sok ásványt dolgoznak fel különböző ékszerek előállítása céljából, a karkötőkön át egészen a marokkőig találunk ékszer típusokat.

Az kétségtelen, hogy a különböző ásványokból készült ékszerek, különböző hatással vannak a lelki és szellemi világunkra, ezért legtöbb estben, ami egyesek számára jó hatással van, lehet, hogy másoknál nem éri el azt a hatást. Az ásvány ékszerek viselése esetében is fontos figyelni arra, hogy ne keverjük a köveket, tehát vannak olyan kövek, amelyek kiegészítik egymást, például az energia karkötők többféle kőből készülnek, hogy képesek legyenek minél tisztább erőt lehozni.

Ezzel ellentétben azonban példa van arra is, hogy ásvány felhalmozás esetében az energiamező túl nagy rezgésnek van kitéve, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy nyomást érzünk a fejben, valamint előfordul szédülés is. Ilyenkor csökkenteni kell az ásvány ékszerek viselését, vagy az ásványokat szükséges megtisztítani, pihentetni. Lényeges tehát, hogy ne keverjük a különböző ásványokat, mert azok zavaró hatásokat is eredményezhetnek.