Menu

Amit a kerti grillezők megvétele előtt tudni ajánlott

kerti grillezők
Egy profi grillezővel sokféle finomságot lehet sütni, zöldségeket és húsokat egyaránt. A nagy kérdés persze az, hogy mivel tüzeljen az ember a  kerti grillezők használatakor? Ugye ott van a nagyon megbízható és könnyen kezelhető fa, de nem szabad megfeledkezni a faszén előnyeiről sem. Igazából teljesen mindegy, hogy melyiket választja a tulaj, mindkettő beváltja a hozzá fűzött reményeket.
Sokan kombinálva vetik be a kettőt, a fával kezdve, majd hozzáadva a szenet. A kerti grillezők finomságai pedig biztos meghálálják a fergeteges ízükkel a fának és a szénnek a felhasználását, hiszen ezek is hozzájárulnak a sajátos aromához. Nem szabad persze elfelejteni, hogy a szenet és a fát is szükséges szellős helyen tárolni, ahol nincs nedvesség.

A hosszan füstölő nedves fa használatával bizony hamar el lehet rontani a kerti kikapcsolódást és sütögetést, illetve az étel íze is romlik. Sőt, bizonyos kerti grillezők hatásfokán is rontani lehet. A nedves fából szivárgó savas kátrány megtámadja és tönkreteszi a vas részeket. Hol is vehetők meg a sütők és a tüzelőanyagok?
Mindkettőnek biztos forrása a Benkel, ahol a kerti grillezők számos típusa megtekinthető és megvehető. Milyen jó tulajdonságokra számíthat az, aki innen vásárol? A legtöbb termék szabadon mozgatható, azaz mobil kialakítású. Ami még előny, hogy könnyen összeszerelhető és szétszedhető berendezésekről van szó.

Ezért sem okoz csalódást a nagy teljesítményű vízteres kandalló

A vízteres kialakítású kandallók olyan fatüzelésű tűzterek, amik a ház központi fűtését maximálisan ki tudják szolgálni. Így van ez a nagy teljesítményű vízteres kandalló esetében is. A szerkezete egy alsó tűztérből és az azon található víztartályból épül fel. Igény esetén bevethető egy alsó víztér is.
Akkor érdemes ezen tartozékot választani, amikor egy kissebb helyiségbe kerül a berendezés, ahol a nagy légfűtő teljesítmény nem kötelező. A nagy teljesítményű vízteres kandalló vízoldali és légfűtő teljesítménnyel is bír. Mi az eltérés a kettő között? Az utóbbi a telepítés helyiségében hasznosul, a vízoldali teljesítmény pedig a különböző hőleadó egységeken keresztül juttatja el az előállított hőt.