Menu

A modern télikert számos előnye

modern télikert

A hosszú téli napokon nosztalgiával gondolunk a nyári melegre, amikor a kertben, virágok között tartózkodhattunk több órát is. Azonban a hideg évszakra is kialakíthatunk magunknak egy csodálatos oázist, amihez csak a modern télikert megépítését szükséges kiviteleznünk. Ebbe a helyiségbe szépen elhelyezhetőek még a nagyobb méretű szobanövények is, ülőgarnitúra, szobabicikli stb. Jelentősen megnöveli egy szépen, ízlésesen kialakított, modern télikert a komfortérzetünket és a hangulatunkat is, hiszen kiülhetünk a friss levegőre, gyönyörködhetünk a kilátásban, élvezhetjük a napsugarak éltető melegét.

Valójában ezzel a beruházással kapunk egy új szobát, amit általában mindenki nappaliként használ. Ha jó hőszigetelő képességgel rendelkeznek a nyílászárók, akkor még a rezsin is lehet spórolni. Annak köszönhető ez, hogy a télikert energiacsapdaként működik, vagyis a napsugárzást befogja és hővé alakítja. Mindezek mellett, a modern télikert növeli az ingatlan értékét is, ami igen fontos szempont.

Gyakori igény a terasz beépítés

A házak bejárata előtt általában van egy tágas terasz is, viszont beépítés nélkül ennek előnyeit csak a meleg napokon lehet élvezni. Ellenben a terasz beépítés révén, egész évben használható, energiatakarékos kerthelyiséget nyerünk. Praktikus előnyei vannak egy ilyen konstrukciónak, hiszen például biztosítja a terasz állagmegóvását. Ha nem ver be az eső, a hó, nyáron nem süti direktbe a Nap, akkor nyilván, hogy tovább marad szép a fal, a padlóburkolat stb. Persze a terasz beépítés tervezésekor több fontos szempontot is érdemes figyelembe venni.

Első az időtállóság, de az anyagi lehetőségeinket is komolyan fontolóra kell vennünk, hiszen ez a legtöbb embernek nagy befektetés. Aztán jól átgondoltan kell kiválasztanunk a nyílászárókat, de a profilok szintén lehetnek műanyagból, alumíniumból. Nem véletlen, hogy a nyári építkezések leggyakoribb témája nem más, mint a terasz beépítés, aminek rengeteg előnye van, ha tökéletesen megtervezzük és szakemberek végzik el nagy precizitással a kivitelezését.