Menu

A készségfejlesztő játékok közül melyiket válasszuk?

készségfejlesztő játék

A gyermekeknek szánt termékeink támogatják a kisebbek és kicsit idősebbek megfelelő fejlődését. Ebben a kategóriában bevált és gondosan kiválasztott készségfejlesztő játék fajták találhatóak, amelyek számos pozitív véleményt élveznek, nemcsak a hazai, hanem a világ minden tájáról érkező felhasználók részéről. A gyermekeknek szánt készségfejlesztő játékok ötvözik az oktatás és a szórakozás elemeit.

Mit is jelent pontosan a készségfejlesztő kifejezés? A webáruházunkban található játékok esetében elsősorban a kommunikációról és egymás konkrét cselekvéseire való reagálásról beszélünk a gyermek-játék vonalon. A fogalom egy példával jobban szemléltethető: ha a gyermek megnyom egy adott gombot egy játékon, akkor a modelltől és a lehetőségektől függően, a játék hangot ad ki vagy mozogni kezd. A készségfejlesztő játékok boltjának kínálatában például megtalálhatóak az olyan termékek, amelyekkel a gyermek a teljes figyelmét egy dologra összpontosítja, fejleszti a memóriáját, a reflexeket és a koordinációt. A készségeket fejlesztő játékok és tevékenységek nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek érzékszerveinek fejlesztésére is. Ezek közé tartozik a tapintás, a hallás, a beszéd és a látás.

Az, hogy a kicsi mely érzékszerveket gyakorolja, a választott játék konkrét típusától függ. Egyesek univerzálisabbak, míg mások konkrét készségekre, például a reflexek vagy a finommotorika edzésére összpontosítanak. Az interaktív és kreatív játékok gyerekeknek különböző formában jelenhetnek meg. Szülőként maga dönti el, hogy melyik termék bizonyul a legjobbnak a gyermeke aktuális fejlődési szakaszához. A készségfejlesztő játékokkal ösztönözni fogja őt a tanulásra és a fejlődésre.