Menu

A DHT hormon összefüggése a hajhullással

DHT hormon

A kopaszodás, más néven az androgén alopecia az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a férfiak az öregedéssel elveszítik a hajukat. A nők is tapasztalhatnak ilyen típusú hajhullást, de ez sokkal kevésbé gyakori. Úgy gondolják, hogy a szervezetben lévő nemi hormonok a legjelentősebb háttértényezők emögött, pontosabban a DHT hormon (dihidrotesztoszteron), ami androgén is egyben.

Az androgén hozzájárul a férfi nemi jellemzők, például a testszőrzet kialakulásához. De gyorsabban és hamarabb is hullhat tőle a haja. Vannak olyan kezelések, amik lassítják a kopaszodás kialakulását, kifejezetten ezt célozva. A DHT hormona  tesztoszteronból származik.

A tesztoszteron pedig férfiakban és nőkben egyaránt jelen van. Ez és a DHT hormonok vagy másnéven androgének együttesen hozzájárulnak a férfi nemi jellemzők kialakulásához, amikor a pubertáskoron megy keresztül. A DHT-érzékenység egyre gyakoribb a férfiak körében, viszont különböző kezelésekkel lehet segíteni a problémán.

Hajhullásra sampon kapható számos hatóanyaggal

A telt és dús hajat gyakran tartják a szépségideálnak, de ez sajnos nem mindenkinek elérhető. Sok nő hajhullást tapasztal, aminek számos oka lehet: életkor, étrendbeli változások és termékváltoztatások, hogy csak néhányat említsünk. Hajhullásra sampon kapható webáruházban is, amit érdemes kipróbálni, ha változtatni szeretne.

A vékony haj miatt nem kell szégyellni magát – ez az élet sokak által vallott ténye. A közelmúltban pedig kiderült, hogy a COVID-19 is okozhatja ezt a problémát. Ha a vékony haj zavarja, érdemes megfontolni a rutin módosítását olyan hajtermékekkel, amiket kifejezetten a vastagság és a térfogat növelésére fejlesztettek ki.

Hajhullásra sampont rendelni sosem volt még egyszerűbb, hiszen néhány kattintással meg is szerezheti a kívánt terméket, méghozzá akciós áron. A ritkuló hajra ideális samponnak nemcsak a tincsek mennyiségén kell javítania, hanem serkentenie kell a hajhagymák növekedését és keringését is. Hajhullásra sampont választani viszonylag egyszerű, hiszen többféle hatóanyagú mellett is dönthet, ilyen például a koffein, ami igazán előnyös a hajszerkezetnek.