Zsebméretben is gondolkodik a DJI?

Érdekes gondolatokat ejtett el nemrégiben az egyik vezető a DJI berkeiből, melyből arra is lehet következtetni, hogy a neves gyártó hamarosan szélesíti a termékpalettát.

Mint az sejthető, a cég leginkább a profi és felső kategóriás gépeiről híres, de még az olyan vonalon is prémium termékeket gyártanak, mint mondjuk a mellékágnak számító kézikamerák, például az Osmo termékcsalád. Ugyanakkor ez a széria pont jó példa arra is, hogy a cég lefelé, a professzionális rétegen kívülre is hajlandó nyitni, elég csak alapul venni a DJI Osmo Mobile nevű, legújabb terméküket, mely lényegében egy profi stabilizáló markolat mobilos filmezéshez. A berlini IFA 2016 expón megejtett bemutató kapcsán Adam Najberg, a cég kommunikációs igazgatója beszédbe elegyedett az Engadget nevű lap egyik újságírójával, mely során külön hangsúlyt kapott az eddig kiaknázatlan vásárlói rétegek megérintése.

Najberg a drónokat csak alkalomszerűen, kényelmi okokból használók eléréséhez a kényelemben látja a lehetőségeket. Egész komplex képet festett le gombnyomásra bekapcsoló és akár tenyérből is felszálló, zsebméretű drónokról, melyek fotózásra és videózásra alkalmas kamerával rendelkeznének és pofonegyszerű használatuk adhatná el őket szélesebb körökben is. Azt egyelőre persze még nem igazán tudni, hogy Najberg elképzelései mennyire alapulnak valós terveken, annyi bizonyos, hogy más gyártók már megléptek hasonló vonalakat – egyelőre felemás sikerrel – de érdekes lenne látni egy prémium terméket is ebben a kategóriában.

Vélemény, hozzászólás?