Szoftverfejlesztőknek tervezett drónt az Intel

A napokban tartott külön sajtóeseményt az Intel, melynek keretei közt igencsak nagy hangsúlyt kapott a cég RealSense névre hallgató kamera technológiája. A gyártó olyan komoly reményeket fűz fejlesztéséhez mind a drónok, mind a robotika terén, hogy előbbi kategóriában össze is dobott egy használatra kész modellt Aero néven.

image

A RealSense kamera az Intel szerint forradalmi jelentőségű lehet mindkét területen, mivel a három egységből (a “normál” kamera mellett egy infra- és egy lézeres érzékelő is megtalálható) álló képérzékelő modul valós idejű háromdimenziós leképezést tesz elérhetővé, így a hozzá kapcsolt eszköz nem csak mozgást, de konkrét terepviszonyokat is képes érzékelni.

Ez utóbbira jó példa a a Typhoon H drónja, melynél a gyártó már a RealSense modult alkalmazza ütközéselkerülő radar helyett is. Az, hogy ezen felül milyen lehetőségeket rejt a chipgyártó digitális “szeme”, részben a fejlesztőkön is múlik. Éppen ezért mutatta be az Intel az Aerot, mely a RealSenshez írt alkalmazások tesztelő egységeként szolgálhat és egyben a cég valós idejű repülési információit szolgáltató AirMap rendszer demonstrációjára is alkalmas, hisz ez előre telepítetten megtalálható a drón szoftverében. Az Aero végfelhasználói ára egyelőre még nem ismert.

Vélemény, hozzászólás?