dron_es_robotika_show_szengine_1 (1)

A SZEngine projektet az Audi Hungária Belső Égésű Motorok Tanszéke az Audi Hungária motorfejlesztési részlegével közösen hívta életre 2008 év végén. A csapat a világon teljesen egyedülállóan egy versenymotort tervez, gyárt illetve fejleszt, a Formula Student versenysorozatban szereplő csapatok számára. A Formula Student egy különleges és egyedi verseny. A felsőoktatásban tanuló mérnökhallgatók feladata egy együléses versenyautó tervezése és megépítése, mellyel a versenypályán kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A csapatok kereskedelmi forgalomból szerzik be motorjaikat, melyek csak komoly átalakítás után lesznek alkalmasak a versenyzésre. Ezzel szemben a SZEngine csapat egy speciális, innovatív, kimondottan a versenysorozat szigorú szabályaihoz optimalizált motort fejleszt. Ezért a SZEngine egyedi módon kapcsolódik a sorozathoz.

A 2015-ös motorbemutató után a tavasz folyamán folyamatosan folytak a tesztelések a görgős fékpadon és aszfalton is. Ezekből a tesztekből a tapasztalatokat felhasználva megkezdődött az EVO4 motor tervezése, majd pedig gyártása is. 2015 őszén összeszerelésre került, mely után megkezdődtek a tesztjei a saját fejlesztésű fékpadon. 2015. decemberében pedig a nagyközönség számára is bemutatták a motort, ahol már mérési eredményekkel is tudtak szolgálni a vendégek számára.

Azóta az EVO4 motor túl van az első versenyszezonon, melyet kiváló eredményekkel teljesített a 2016-os évad során. A 2016-os versenyszezonból levonva a következtetéseket kezdték el tervezni az EVO5 motort, mellyel második versenyszezont szeretnék teljesíteni.

FB_bejegyzes-kiallito-szengine

 

Drón & Robotika Show 2.0 Sopron – 2017. március 31 – április 1. 

Nyitva tartás: Péntek / Szombat  10:00 – 20:00

Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ. 9400 Sopron, Liszt F. u. 1.

Jegyvásárlás  Programok  Elődások  Facebook event   Házirend  Nyeremények  Megközelítés

Info: info@droneprix.hu