dron_es_robotika_show_arrabona_racing_team_ikon

Az Arrabona Racing Team 2014 januárjában alakult meg a Széchenyi István Egyetem hallgatóiból azzal a céllal, hogya Formula Student versenysorozatban megmérettessenek. Ez a sorozat egy nemzetközi mérnökverseny, melynek keretében egyetemi hallgatók formai és technikai szabályoknak megfelelő versenyautót terveznek, és ezzel versenyeznek is, valamint bemutatják a tervezés legfontosabb lépéseit. Legfontosabb erény, hogy a megszerzett elméleti tudást a gyakorlatban is alkalmazni tudják, melyről a dinamikus versenyszámok adnak visszajelzést.

Az ART teljes létszáma 29 fő, melynek legnagyobb részét járműmérnök szakosok alkotják, de képviseltetik magukat villamos- és közlekedésmérnök, valamint logisztika és menedzsment szakos hallgatók is. Szükségük van a változatos tudományos háttérrel rendelkező gárdára ahhoz, hogy a fent említett sokrétű feladatokat kiemelkedően meg tudják oldani.

Tagjaik munkájának köszönhetően már a kezdetektől fogva a legjobb magyar belsőégésű motoros Formula Student csapat címet is a magunkénak tudhatják. Már a megalakulás évében, alig fél évi tervezés és gyártás után sikerült Oroszországban összetettben megnyerniük a legfényesebb trófeát! Formula Student versenygyőzelemmel Magyarországon azóta is csak a győri Arrabona Racing Team büszkélkedhet. Második szezonjukban az autó újragondolása 6 másodperces gyorsulást eredményezett egy alig 45 másodperces versenypályán.

Tavaly pedig egyedülálló Formula Student újítást mutattak be, ugyanis az egyetemen működő motorfejlesztő SZEngine csapat egyedi erőforrásával szerelték fel a versenyautót. A szezon során Magyarországról egyedüliként sikerült kijutnuk a Formula Student Germany-re, ahol a világ élmezőnyében szerepeltek nagy sikerekkel. Hazai versenyükön az ART_03-at a harmadik legjobban megtervezett versenyautónak választották, és a statikus versenyszámok összetettjében is azonos eredményt értek el.

Az idei év a továbbfejlődésről szól minden tekintetben. Ismét egyedi, SZEngine erőforrás hajtja majd autójukat, ám idén Forma-1 stílusú szárnycsomag is helyet kap majd rajt. Nem csak a konstrukció fejlődött, hanem a versenyszezonban is az eddigi három helyett négy versenyen terveznek részt venni, így tovább folytatják az ART eddigi fényes sikereit!

dron_es_robotika_show_arrabona_racing_team5

dron_es_robotika_show_arrabona_racing_team3

dron_es_robotika_show_arrabona_racing_team2

dron_es_robotika_show_arrabona_racing_team6

Drón & Robotika Show 2.0 Sopron – 2017. március 31 – április 1. 

Nyitva tartás: Péntek / Szombat  10:00 – 20:00

Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ. 9400 Sopron, Liszt F. u. 1.

Jegyvásárlás  Programok  Elődások  Facebook event   Házirend  Nyeremények  Megközelítés

Info: info@droneprix.hu