Kiszivárgott a DJI kompakt drónja?

Alig pár napja adtunk hírt a DJI kommunikációs igazgatója, Adam Najberg Engadget magazinnak elejtett szavairól, melyek alapján sejteni lehetett, hogy a gyártó nyitni fog a kompaktabb és egyszerűbben kezelhető drónokat kereső vásárlói réteg felé. A Heliguy nevű blog most közzé tett képei alapján Najberg szavaival egy konkrét terméket írt körül.

A pletykák szerint “Mavic” néven érkező drón négy behajtható rotorral rendelkezik, és mindössze 60 dekagrammot fog nyomni a mérlegen, mely majdnem a fele a gyártó eddigi legkönnyebb repülő egységének – mely egyébként a Phantom 2-es volt.

Ebbe a tömegbe elvileg egy 3380 mAh-ás akkumulátor, egy kéttengelyes stabilizátoros felfüggesztés és egy hozzá tartozó 4K videórögzítésre képes kamera tartozik. További feltételezések szerint a drón kontrollere LCD kijelzőt és Android operációs rendszert kap, bár az már más kérdés, hogy ez gyári alaptartozék lesz-e, ha egyáltalán megvalósul. A híresztelések a bemutatást dátumát is előre vetítik, egészen konkrétan szeptember 15-ére, mely alapján a cég beelőzheti a sokat késlekedő GoPro Karma drónt is, még ha nem is biztos, hogy egy kategóriában versenyeznek.

Vélemény, hozzászólás?