Karma – csomaggal támad a GoPro a DJI-ra

GoPro_Karma_press_01

A GoPro név az elmúlt években nagyjából szinonimájává vált az akciókameráknak, azonban a gyártót sorban kihívás elé állítják a feltörekvő gyártók és a drónok terjedése is az amatőr videókészítők kegyeiért vívott harcban. Nem csoda, hogy a cég ezen a fronton is képviselteti magát, egész pontosan a mai naptól a Karma névre keresztelt termékcsaláddal.

GoPro_Karma_press_02

A cég és a szaksajtó tavaly óta emlegeti a Karma nevet és a drón várható érkezését, mely többszöri csúszást követően mindössze néhány perccel ezelőtt debütált is. Sejthető volt, hogy a GoPro egy kompakt megoldással áll elő, így az nem volt nagy meglepetés, hogy a quadkopter behajtható landolótalpat és rotorokat kapott. Az már annál inkább érdekesség volt, hogy a gyártó rögtön egy csomagot mutatott be, melyben egy a DJI Osmo termékcsalád kihívója is megtalálható.

GoPro_Karma_press_03

A Karma ugyanis egy könnyen eltávolítható, három tengelyes felfüggesztéssel hordja magán a kamerát (ami nem meglepő módon a cég Hero termékcsaládjának tagjai közül kerül ki, a Hero 3-tól az új, szintén ma bemutatott Hero 5 és Hero 5 Session-ig bezárólag), a rögzítést így mindenestől áthelyezhetjük a csomagban szintén járó markolatra, ami a már említett DJI kézikamerákhoz hasonló képességeket nyújt.

GoPro_Karma_press_04

A Karma hordtáskája egy érintőképernyős távirányítót is rejt magában, amin szabad vezérlés mellett előre beprogramozott repülési módokat is találunk, a készítők pedig nem bízták a véletlenre az esetleges újonc pilóták első útját sem: a drón beállításainak végeztével a távirányító rögtön egy szimulációval szándékszik felkészíteni használóját az első valódi repülésre.

A GoPro Karma csomagja három kiadásban lesz elérhető valamikor október végén: a kamerát nélkülöző változat 799, a Hero 5 Session-t tartalmazó verzió 999 dollár, míg a nagyobb Hero 5-tel összecsomagolva 1099 dollárt kérnek majd érte.

Vélemény, hozzászólás?