Intel elkerülő rendszerrel debütált újra a Typhoon H

A Yuneec International ismét bejelentette legújabb, Typhoon H névre hallgató drónját, mely már az Intel rendkívül fejlett fedélzeti számítógépét is tartalmazza.

Yuneec-Typhoon-H

A RealSense névre hallgató fejlesztés egy optikai képalkotásra alapuló akadálykerülő rendszer, melynek központi eleme egy nyolcmagos Atom processzor. Ez az egység végzi azokat a számításokat, mely a hozzá csatolt kiegészítő kamera és különféle szenzorok adatain alapul. A RealSense feltérképezi és lényegében “megtanulja” környezetének jellemzőit, a beérkező információkból a szoftver háromdimenziós leképezést készít, melyből a rendszer képes felmérni a drón útjába eső akadályokat és kiszámítani esetleges kerülőutakat. Ez lényegi előre lépés az ultrahangon alapuló elkerülő modulokhoz képest, azok ugyanis elég korlátolt mértékben adnak képet a drónt körülvevő környezetről.

A Typhoon H eredetileg még az idei CES expó alkalmával lépett színre és abszolút felsőkategóriás játékos a konzumer drónok piacán. A hatrotoros UAV felszereltségében olyan elemek találhatók, mint a 360 fokos forgatásra képes gömbcsuklós rögzítés, vagy az azon található, 4K felbontású videók és 12 megapixeles képek készítésére alkalmas kamera, az automatikusan visszahajló landolólábak, vagy az ultrahangos közelésgérzékelő, mely az Intel RealSense rendszerrel felszerelt verzióban is elérhető abban az esetben, ha az előbbi inaktív lenne.

Vélemény, hozzászólás?