Autonóm víz alatti jármű az Óbudai Egyetemen
New Space - avagy az "új világűr"! A Föld körüli űrtevékenység évente 300 milliárd dolláros üzletté nőtt, és új vállalkozók kezdték el építeni az "új világűr gazdaságát" a Naprendszerben.
Félig robot, félig ember! Milyen eszközök állnak rendelkezésre és hogyan pótolják ilyenkor a hiányzó végtagot? Tabudöntögetés és szubjektív gondolatok egy másfél lábú lánytól.
Programozz robotot szabadon, programnyelv ismerete nélkül!
Robotikai kutatások az Óbudai Egyetemen
Robotok az utakon: önvezető autók
Valódi tudomány a Csillagok között. Exkluzív bepillantás a sci-fi kasszasiker tudományos hátterébe. Fekete lyukak, féregjáratok, görbült idő és tér, szingularitás, kvantumgravitáció, gravitációs anomáliák.
A jövő személyszállító drónja! Képzeljük el milyen lehet kilépni a házunkból és például munkába repülni a város felett! Milyen egy moduláris drón? Hogyan használhatjuk őket?
Az előadás során IAMYANK, az imPro School oktatója bemutatja azokat a technikai lehetőségeket amik segítségével bármilyen forrásból (ez esetben épp a helyszínen készített felvételekből) származó hangból zenét készíthetünk.
Milyen kihívásokkal néz szembe egy kutató-mentő robot a világbajnokságon, és hogyan oldja ezeket meg? Hogyan működik az egyetlen magyar rescue csapat, és mivel készülnek 2017re?
Drónok és az építészet – felmérés a levegőből! UAV-k az építésügy szolgálatában
A robotika kitört az egyetemek falai közül, és ma már bárki készíthet magának drónt, rovert, beszélő robotot. Az előadás az ehhez szükséges tudást és eszközöket mutatja be.
Az e-NABLE Magyarország egy nemzetközi önkéntes mozgalom hazai képviselete. A tagok szabadidejükben 3D nyomtatott kezeket állítanak elő végtaghiányos gyerekek számára.
Az e-NABLE Magyarország egy nemzetközi önkéntes mozgalom hazai képviselete. A tagok szabadidejükben 3D nyomtatott kezeket állítanak elő végtaghiányos gyerekek számára.
A "Pulit a Holdra!" előadáson megismerkedhet a közönség a Google Lunar XPRIZE programmal, a Pulival, az eddig elért eredményekkel, és az aktuális állással.
Az Arrabona Racing Team a Széchenyi István Egyetem 2014-ben alapított Formula Student versenycsapata. Az előadás során megismerhetitek a csapat tevékenységi körét, felépítését és eddigi eredményeit.
Lesz-e android miniszterelnökünk? - Robotok és politika a science fiction tükrében
Konvolúciós neurális hálózatok és önvezető járművek
Magnus Aircraft és az innováció
Okostelefonok okos használata
Oktatás és csoportmunka a virtuális térben
Régi feladatok az új generációknak